Fotograaf Erik Bierenbroodspot

Fine art fotografie

Wat is Fine Art Fotografie bij Bekijx

Fine Art fotografie zie ik als fotografie in de vorm van kunst. Je stapt niet even bij een fotograaf naar binnen voor het maken van een foto, maar je wilt duidelijk meer. Het gaat verder dan een letterlijke weergave, het moet een boeiend verhaal worden. Belangrijk bij Fine Art Fotografie is een artistieke insteek, een objectieve kijk, het hebben van een doel of thema. De basis van mijn Fine Art fotografie leggen we vaak als team in mij fotostudio in Wolvega, maar ook op mooie locaties liggen voor mij als fotograaf talloze creatieve mogelijkheden.


Wat wij doen?
Retro Fine-art | Portretten | Fantasy | Fasion | Lingerie | Boudoir | Naakt
inclusief professionele visagie (make-up), kleding- en haarstyling

Retro Fine Art Fotografie

Bij Retro Fine Art Fotografie is een moderne vorm van kunst waarbij kleding, visagie, haarstyling en soms zelfs het decor met rekwisieten/props een belangrijke rol spelen. Ik zal de geportretteerde(n) in een retro tijdsbeeld laten zien, bijvoorbeeld in de jaren '20, '30, '40, '50 of '60. Deze vorm van fotografie vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en over het algemeen een dagdeel ( 2 tot 4 uur) op de dag van fotografie. Wij maken hierbij vaak gebruik van Kledingverhuur Hobbels in Wolvega (de onderburen van onze studio) en voor visagie en haarstyling van Manon van Theater- en musicalgroep JOP , onze naaste buren. We hebben dus alles voor handen zonder het pand uit te moeten. Om niet onder tijdsdruk te komen staan wil ik dit soort fotografiedagen graag op een zondag plannen om in alle rust te kunnen werken. Als een zondag niet lukt vinden we natuurlijk een ander moment.

Fine Art Portret Fotografie

Bij Fine Art Portret Fotografie onderscheid ik het ontspannen privé portret of het zakelijke portret. Als Fine Art Fotograaf wil ik voor de fotografie graag weten wie jij bent of jullie zijn. Ik wil je echt even wat beter leren kennen om het echte karakter van de geportretteerde(n) terug te laten komen. Bekenden moeten bij het bekijken van het eindresultaat zegen: ‘Je bent het echt’. Daarnaast moet de foto uitnodigen om te blijven kijken en de kijker uitnodigen om telkens wat nieuws te ontdekken.

Fine Art Model Studio Fotografie

Een dagdeel model zijn? Dat is gewoon heel gezellig en leuk! Fine Art Model Studio Fotografie is breed. Je moet het leuk vinden om voor de camera te staan. Ervaring is niet belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat er van iedereen een topfoto te maken is. En of dit nu gekleed, bikini/lingerie, topless, bedekt naakt, naakt, sexy of traditioneel is, met respect voor elkaar naar een leuk eindresultaat werken lukt eigenlijk altijd! Bij deze vorm van fotografie is Manon vaak betrokken voor visagie en haarstyling. Fine Art Studio Fotografie hoeft niet altijd plaats te vinden in mijn studio. Ook een mooie locatie kan als decor dienen. We bouwen dan een mobiele studio ter plaatse op. Neem gewoon eens contact met mij op voor overleg en maak je wensen kenbaar.

Fine Art Fantasy

Bij Fine Art Fantasy Fotografie plaatsen wij je in een wereld die niet bestaat of in ieder geval nog nooit ondekt is. Het is jouw fantasiewereld die jij zelf bedenkt en ik voor je creëer. Soms werken we met chroma key technieken. Dat zijn groene of blauwe doeken en kartonnen die mij helpen om jou later bij de fotobewerking in een andere achtergrond te plaatsen. Dit is overigens niet altijd nodig. Fantasy fotografie kan zeker ook omgeving-loos waarbij de aandacht van de kijker volledig naar jou gaat.

De uiteindelijke afwerking

Het uiteindelijke doel van Fine Art fotografie is om iets unieks en waardevols aan de muur te hebben hangen waar je trots op bent. Wij werken hierin samen samen met een foto vaklaboratorium waardoor we samen tot een uitmuntende kwaliteit komen. Het gekozen eindmateriaal is net zo belangrijk als de fotografie zelf. Wij luisteren naar uw wensen en adviseren u vanzelfsprekend graag. Het maken van een juiste keuze uit een royaal aanbod is voor velen erg lastig. Daarom hebben wij voorbeelden van alle materialen ter beschikking zodat u rustig kunt vergelijken en bewust een keuze kunt maken.

- Hahnemuhle Fine Art print
-  Hahnemuhle Fine Art print ingelijst
- Hahnemule Fine Art print op Dibond
Hahnemuhle biedt keuze uit 4 natuurlijke papiersoorten met elk een heel eigen uitstraling

- Belichte fotoafdruk
- Belichte fotoafdruk ingelijst
- Belichte fotoafdruk op Dibond
- Belichtre fotoafdruk op Plexiglas
- Fotoprint op Forex (gelamineerd)
- Belichte fotoafdruk op hout
- Fotoprint op Canvas
- HD Metal PrintWij werken samen met het Nederlandse Vaklab Gallery Color om tot de mooieste eindresultaten te komen. Op hun website treft u meer informatie over alle afwerkmogelijkheden en materialen.


U ontvangt altijd een digitaal bestand in lage resolutie voorzien van mijn handtekening zodat u ermee kunt pronken op multimedia als Facebook en Instagram en waarbij u ook een klein beetje reclame maakt voor mij als fotograaf. Dit bestand mag en kan ook niet gebruikt worden voor afdrukken. Daar is het ongeschikt voor.

Wat kost Studio Fine Art Fotografie

De kosten van fotografie is sterk afhankelijk van je wensen. Wat is er nodig, wie is er nodig, hoeveel uur tijd neemt het in beslag en wat moet het eindresultaat zijn. Dat zijn allemaal factoren die vrij helder moeten zijn om de uiteindelijke kosten goed te kunnen inschatten en vooraf af te kunnen spreken. Hiervoor nodig ik je graag uit om een afspraak met mij te maken om mogelijkheden door te spreken. Dat kost natuurlijk helemaal niets en dan weet je na ons gesprek exact en geheel vrijvlijvend waar je aan toe bent.

Of wij ook op TFP-basis werken?

TFP (Time for Picture) komt nog uit het analoge tijdperk. Een fotograaf geeft het model een aantal mooie afdrukken in ruil voor het poseren. Zo hoeft de fotograaf geen modelkosten te betalen en het beiden hebben materiaal (foto's) om te gebruiken voor een eigen portfolio. Tegenwoordig geven amateurfotografen het model een digitaal fotobestand. Als professioneel fotograaf werkt dat wat anders. Wij geven in principe geen bestand(en) in hoge resolutie af zodat u dit bestand zelf kunt (laten) verwerken. We willen namelijk controle houden op het eindresultaat. Wat we gemaakt hebben zien we immers als een kunstwerk. Wilt u naast uw bestelling ook een digitaal bestand dat alleen geschikt is om het op een beeldscherm te laten zien zoals op een smartphone al of niet via Facebook, Instagram, TikTok of andere multimedia dan mag dat. De bestanden zijn echter onvoldoende 'groot' om ze met behoud van kwaliteit te printen of af te drukken. Wat wij wel regelmatig doen is het opzetten van portfolio's voor mensen die als (beginnend) model behoefte hebben aan materiaal om zich te presenteren. Wij kunnen je hierin natuurlijk adviseren en begeleiden als je dat op prijs stelt. Als wij beiden (jij en ik) geïnteresseerd zijn in een samenwerking kan soms zelfs kosteloos, in goed overleg, in harmonie, en met duidelijke heldere afspraken vooraf. Wij zetten namelijk regelmatig zowel amateur als professionele modellen in tijdens opdrachten. Een afspraak voor een kennismaking en misschien op een later tijdstip een korte proef-shoot is zo gemaakt en dat kost je helemaal niets!

Je laten fotograferen kan gratis
en zelfs geld opleveren!

Dat klinkt vreemd maar dat is het niet! Ik maak kunst en als wij samen kunst kunnen maken dat geschikt is voor verkoop, expositie, publicatie en/of promotie, dan hoef je dat niet te betalen als je daarmee akkoord gaat. Tijd en afstand van het portretrecht is de enige investering die jij doet en je mag voor eigen gebruik mijn eindprodukten tegen kostprijs afnemen. Je betaalt dus voor kleding, decor, visagie, haarstyling en fotografie helemaal niets. Sterker nog, je ontvangt 25% van de winst bij verkoop van een werk waar jij alleen op staat of verdeelt 25% van de wist onder de geportretteerden van het verkochte werk! Daarnaast ontvang je gratis een digitaal bestand geschikt gemaakt voor websites en multimedia als Facebook en Instagram dat vrij mag gebruiken voor jouw eigen portfolio en marketing. Daar staat wel mijn handtekening als fotograaf onder.

Heb je hier oren naar? Stuur mij dan een email waaruit blijkt dat jij graag model wilt staan, laat even jouw woonplaats, telefoonnummer en leeftijd weten en sluit alvast een (gewone) foto van jezelf in. Ervaring is zeker niet noodzakelijk, leeftijd, geslacht en huidskleur is onbelangrijk. Ben je jonger dan 18 jaar dan is toestemming van een ouder of voogd noodzakelijk. Je mag altijd iemand meenemen naar een shoot als je dat vertrouwen geeft.