Fotograaf Erik Bierenbroodspot

Fine art fotografie

Fine art fotografie

Fotografie als kunst

Oude meesters als voorbeeld

Fine art portret- en model-fotografie

Fine art fotografie is fotografie as kunst. Het gaat om een hoge mate van detaiwaarneming. Voor mij is fine art fotografie een vorm van fotografie zoals de oude meesters zouden schilderen. Mijn inspiratiebronnen voor deze vorm van fotografie zijn o.a. Gemmy Woud-Binnendijk, Peter Kemp en Erwin Olaf.

Een portret is een beeld van een persoon of van een groep personen (familie, vrienden, collegae) met het gezicht en de uidrukking als voornaamste aandachtspunt.

Bij fine art modelfotografie hoeft het gezicht niet het voornaamste aandachtspunt te zijn.

Ik ben pas gestart met deze vorm van fotografie en kan dus ook nog geen voorbeelden laten zien. Kijk maar eens naar de kunst van mijn inspiratiebronnen. Dan weet je waar ik graag met mensen die dit ook leuk vinden aan wil werken. Natuurlijk ga ik geen werk kopiëren, ik wil mijn eigen draai gaan vinden en uiteindelijk moet je mijn eigen stijl in het eindresultaat terug gaan zien. Het eindresultaat doet vaak vermoeden dat het uit een eerder tijdperk komt. Daarom "verstop" ik graag iets in het beeld dat laat zien dat dit zeker niet waar is.

Wil je graag een Fine art van jezelf of jullie samen? Staat factor tijd en expirimenteren jou niet in de weg? Mail of bel mij dan eens zodat we kunnen bespreken of we hetzelfde idee hebben om samen met een visagist, haar- en kledingstylist tot een fantastisch eindproduct te komen.